15 september 2012
12:30

Lohärads IF Röd

Referat: IK Fyris P00 - Lohärads IF Röd

Början av matchen var jämn, det var mycket spel på mitten utan några egentliga chanser åt något av lagen. Efter en stund kändes det som om Fyris tog över lite mera, skapade lite mera. Vi kändes slappa, ingen som visade vägen. Det kändes inte bra.

Därför blev vi överraskade när vi tog ledningen med 0-1 efter 15 minuter. AK hittade Zacke med en rak hård passning från en bit in på deras planhalva. Zacke tog emot den någon meter utanför straffområdet och vände både boll och kropp mot deras mål! Skjuter ett lång skott som går över deras målvakt. Alltid skönt med ledning, men rättvist, nää!!

Efter målet rullade vi bollen lite bättre, det kändes ok, men men ändå inte bra.....

0-2, 20:e min. Zacke bryter ett misslyckat uppspel av Fyris, vinner mark, går mot mål och skjuter. Mål! Snabbt och bra uppfattat!!
I den 26:e min blir nog Fyris blåsta på en straff, troligen hands. Kan säga att vi hade inte protesterat, om domaren hade blåst (kan säga att domaren var mycket bra. Tack).

Fyris tog timeout i den 27:e min. Vi ledare tyckte inte att vi var med i matchen, vi spelade inte bra. Nu får alla ta sig i kragen.

Återstående 8 minuter av matchen hände inget speciellt, vi höll vår ledning med 2 mål framåt och 0 bakåt. Men vi påminnde återigen killarna om att komma in i matchen. Som lag var vi inte bra, några killar stack ut, men laget...

Vi började den 2:a halvleken lite vassare, kul att se :)
0-3, 10:e min. Återigen mål av Zacke. Den här gången skjuter Kalle ett skot en bit utifrån som tar på Fyris back och får en hög båge mot deras mål, och vem är inte där och nickar den över deras målvakt, jo Zacke.

0-4, 13:e min. Kalle vinner närkamp och boll på kanten, passar snett inåt till Anton som gör allt rätt. Snyggt och bra.
Men i anfallet direkt efter avspark gör Fyris sitt första mål. Här var vi alldeles för passiva och slappa i försvarsarbetet. Man är alltid sårbar när man precis gjort mål framåt, man måste vara på tå.
Nu hade vi en bättre period (min 10-20 i 2:a halvlek), där vi spelade bättre, och visade stundtals en bättre inställning.
1-5, 16:e min. Här gör en Simon en kanon sak. Vinner boll och driver boll framåt, slår en kanonpassning i djupet till Zacke som sätter den iskallt bredvid deras målvakt. ZACKES FJÄRDE MÅL!!!!

1-6, 28:e min. Här slår Kalle en pass till GH, som chippar den iskallt över deras målvakt.
Jätte kul att GH fick göra mål. Han är en av våra bästa spelare under en längre tid, har en bra formkurva. Tar för sig mer och mer på plan. Killen har vassa armbågar!!!! Jätte kul GH!!

1-6 SLUT. Vi vinner, utan att spela bra. Fyris var klart bättre än siffrorna, alltid kul att möta dom. Alltid kul att möta deras trevliga tränare Magnus. Hoppas att det gick bra för deras Lukas, som blev helt groggy efter att få en hårt rensning av egen back i ansiktet. STORT TACK till en mycke bra kvinnlig domare, jätte bra insats.

- Plus även till Johan Kruse idag. Som vanligt lugn och stabil som mittback. Du gör inga misstag.
- Jätte kul att Ted fortsätter med sina löpningar. Du får inte bollen ofta, men du är där. Fortsätt med det.
- Idag gjorde Wester och G.Linus debut i röda laget, klart godkänt. Jätte kul att se.
- Vi i LIF 99 har en grym bredd!!!! Igår vann Blåa laget med 7-1 hemma mot Almunge efter en jätte bra insats av samtliga som var med i den matchen. Vilket spel, vilka mål. Klart bättre match då än idag :(
- Till sist beröm till Zacke som gör fyra mål, det var inte igår det blev så många i en match. Bra jobbat Zacke!!

Imorgon är det återigen match för Röda laget. Då kommer vi ha tre stycken som gör sin första match med Röda laget, utav dom är det två stycken som gör debut i 99 laget från vårt 00 lag. Det ska bli jätte intressant.

FORZA LIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIF!!!!!!!!!!!